Als horecaondernemer wil je natuurlijk dat jouw eigen horecagelegenheden in 2020 weer goed bezocht worden. Als horecagelegenheid zal je wel mee moeten gaan in de tijd en de nieuwe trends volgen. Maar wat zijn nu de horecatrends in 2020?
Vega & vegan
Misschien ben je er zelf niet zo fan van, maar de vraag naar vegetarische en veganistische gerechten en dranken stijgt. In 2020 kun je er als horecaondernemer er niet omheen. Denk bijvoorbeeld bij aan aanbieden van koffie ook aan de variant met soja- of amandelmelk voor de verschillende koffie’s. wil je je onderscheiden van andere horeca zorg er dan voor dat je voldoende keuzes geeft aan de gasten op het gebied van vega en vegan gerechten.
Mocktail
Doordat er steeds vaker wordt aangedrongen om dranken die alcohol bevatten te laten staan, krijgen steeds meer bezoekers van je horecagelegenheid een negatief beeld als het gaat om dranken zoals: bier, wijn en andere dranken die alcohol bevatten. Hierdoor doe je er als horecaondernemer goed aan een groot aanbod aan alcoholvrije drankjes in de assortiment op te nemen. Dan kan bijvoorbeeld met bier en wijn, maar ook mocktails zullen in 2020 steeds populairder worden.
Terras voor het hele jaar open
Terrassen bij horeca gelegenheden zijn vaak alleen in de lente en in de zomer open. Maar in de herfst- en wintermaanden, kan het ook lekker weer zijn en wilt men ook buiten zitten. Ook rokers vinden het niks wanneer zij elke keer naar buiten verbannen worden om te roken. Je kunt als horecaondernemer ook creatief denken over hoe je terras het hele jaar gebruikt kan worden door bijvoorbeeld een overkapping te plaatsen, dekentjes aan te bieden en enkele gashaarden te plaatsen. Ook is een gedeeltelijke overkapping fijn voor in de zomer, want niet alle bezoekers wensen om in de volle zon te zitten.
Maaltijden en dranken laag in calorieën
Frisdranken en maaltijden laag in calorieën zullen in 2020 populairder dan ooit worden. In 2019 zag je waarschijnlijk al dat groene ijsthee een erg populair drankje was onder de gasten en gasten zullen alleen nog maar meer dranken en maaltijden bestellen die laag in calorieën zijn. Speel je als horecaondernemer daar goed op in. Dan ben je zo binnen. Smoothies in bijvoorbeeld een restaurant serveren. Veel Restaurants kiezen daar nog niet voor dus daar zitten een heleboel kansen.
Investeren in keukenmachines en koelingen
Als horecaondernemer wil je de beste kwaliteit maaltijden en dranken serveren. Maar de beste horecagelegenheid ben je niet zomaar en daarom dien je innovatief om te gaan met de mogelijkheden die je hebt. Bijvoorbeeld met keukenmachines. Er is de laatste jaren veel veranderd in de technologieën van keukenmachines die een positief effect hebben op de kwaliteit van de maaltijden die je serveert. Benieuwd naar keukenapparatuur en koelingen die de nieuwste ontwikkelingen bevatten? Ga naar horecawebstore voor het aanbod. Deze trends geven een goed beeld over wat er allemaal nodig is om als horecaondernemer een goed lopende bedrijf te hebben. Wil jij meer lezen over de valkuilen van horecaondernemers?