In deze wereld die schijnbaar geen enkele stap terug neemt in de ontwikkeling, is het belangrijk om de nieuwe werkwijzen onder de knie te krijgen. De wereld verandert en er is maar een ding dat je kunt doen. Dat is meegaan met de beweging en je aanpassen.
Een voorbeeld daarvan is hoe jij nu deze blog leest op een website. Iemand moet ervoor zorgen dat de website werkelijk werkt waar jij het (niet) kunt zien. Dat doen programmeurs. Programmeren blijkt steeds belangrijker, wat veel mensen doet afvragen: “Zou ik het programmeren niet eens moeten leren?”. Hieronder vind je vijf redenen die je kunnen overhalen programmeur te worden.
De brede keuze
Leren programmeren is erg vergelijkbaar met het leren van een taal. Programmeren doe je namelijk in allerlei verschillende talen, net zoals praten. Als je een taal niet leuk vindt, omdat deze jou niet zo aangrijpt of omdat die te ingewikkeld is, dan kun je nog altijd een hele andere taal kiezen. Misschien zit er wel een taal tussen die je wilt leren. Dat is het op zijn minst waard uit te proberen.
De verdiensten
Een van de belangrijkste redenen waarom beginnende programmeurs het vakgebied in willen gaan die ze niet altijd durven toe te geven is hoeveel geld je ermee kunt verdienen. Programmeren wordt namelijk rijkelijk beloond. Een bovengemiddeld vaardige java developer verdiend al gauw bruto €5000 per maand. Een student programmeur harkt daarentegen ook vrij gemakkelijk een aardig zakcentje binnen.
Toekomstvisie
De reden die programmeurs het liefst gebruiken waarom ze gaan programmeren, omdat die een stuk professioneler en toegewijder klinkt, is dat programmeren de toekomst is. Programmeren is ook absoluut de toekomst. We lijken niet meer te de-moderniseren en alles wordt alleen maar digitaler. En wie digitaal zegt, zegt programmeren.
Waardevolle vaardigheden
Naast dat je veel geld verdiend met programmeren biedt het je nog veel meer. Het biedt je natuurlijk een veel bredere kennis over de digitale omgeving. Waar het overgrote deel van de mensen bij het openen van een website alleen een website ziet, kun jij door de website heen kijken en snappen hoe en wat er met de website moet gebeuren om het te laten functioneren.
Probleemoplossend leren denken
Programmeren is problemen oplossen. Je streeft altijd naar een volgend doel en je probeert dat doel te bereiken door trial and error. Zo een vaardigheid is in het leven ongelooflijk handig om te hebben en zal je in veel andere gebieden dan programmeren ook helpen.
Meer van dit soort blogs lezen? Klik dan hier.